Kunstpaviljoen M.
Paviljoen
Studio Ossidiana heeft het paviljoen ontworpen en liet zich inspireren door de zee waaruit de provincie Flevoland is opgetrokken en het Weerwatermeer, waarin het paviljoen komt te staan.
Het ontwerp bestaat uit drie cirkels: De Haven (openbare ruimte en promenade), Het Podium (terras en bij gelegenheid, autonoom eiland) en Het Observatorium (2 tentoonstellingszalen). Een deel van het paviljoen is gemaakt met een door Studio Ossidiana zelf ontwikkeld terrazzo van schelpen, mosselen, klei en houtskool uit de bodem van Flevoland.
Het paviljoen spreekt alle zintuigen aan met een uitgebreide collectie landschapskunst. In de tentoonstelling NaturAlly; wild futures nemen vijf (inter)nationale kunstenaars je mee in hun toekomst van de natuur. Om meer te ontdekken, meer te beleven en je meer te verwonderen.
Het paviljoen opent met de start van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 dat dit jaar als thema heeft: Growing Green Cities.
Ambitie Almere
De plannen voor het permanente museum in Almere krijgen steeds meer vorm. Het gebouw moet zes grote tentoonstellingszalen krijgen, met een wisselende collectie. Daarnaast ook een zaal die dag en nacht te bezoeken is. Het museum gaat zich richten op toegankelijke, aansprekende kunst, met een nadruk op grootschalige multimediale kunst en landschapskunst.
De plannen voor het paviljoen en het museum passen binnen de ambitie van de stad Almere om de komende jaren uit te groeien tot vijfde stad van Nederland. Behalve woningen, moeten er ook nieuwe (culturele)voorzieningen komen om de aantrekkingskracht van de stad te vergroten.
Vanuit het programma Almere 2.0 werken Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere samen om dit te realiseren. Uitgangspunt vormt het eigen(zinnige) profiel van Flevoland waarin pionieren, ruimtelijkheid, durf en talentontwikkeling centraal staan.